Follow Us:
 
 
 
     
 

Clinical Documentation Improvement & Integrity Institute Agenda

8:00 AM – 9:00 AM
SESSION I (1 Hour)
The Role of the Clinical Documentation Integrity Specialist in the Transformation of Healthcare Reform and Reimbursement

9:00 – 9:15 AM BREAK

9:15 AM – 11:15 AM
SESSION 2 (2.0 Hours)
MS-DRGs and the Segue to ICD-10

12:30 PM – 1:30 PM BREAK

1:30 PM – 2:30 PM
SESSION 4 (1 Hour)
RACs, CERTS, FIs/MACs, Quality Improvement Organizations and Peer Review Organizations – What they are and where they are going.

2:30 PM – 2:45 PM BREAK

2:45 PM – 4:45 PM
SESSION 5 (2 Hours)
Communicating with Physicians and Getting “Buy-in”

DAY 2

8:00 AM – 10:00 AM
SESSION 6 (2.0 Hours)
Compliance, Fraud & Abuse and Clinical Documentation Integrity

10:00 AM – 10:45 AM BREAK

10:45 AM – 11:45 AM
SESSION 7 (1.0 Hours)
The Hospital’s Perspective

11:45 AM – 12:45 PM BREAK

12:45 PM – 2:45 PM
SESSIONS 8 & 9 (2 Hours)
Maintaining Relevance in Clinical Documentation a Business Perspective

2:45 PM – 3:00 PM BREAK

3:00 PM – 4:00 PM
SESSION 10 (1 Hour) + Case Studies (1 Hour)
Bridging Medical Necessity and Clinical Documentation Integrity to Establish and Ensure Appropriateness,
Accuracy & Compliance